Laatst geupdate op: 17 september 2020

Tour: Yogyakarta

Yogyakarta heeft het allemaal. Wereldberoemde tempels, dichte jungle en een bruisend centrum.

Prijs: € 148 p.p. Inclusief vervoer & entreetickets Bekijk dagprogramma

Over deze Tour

Hoogtepunten
 • Borobudur Tempel
 • Prambanan Tempel
 • Fort Vredeburg
Volledige beschrijving

Yogyakarta heeft het allemaal. Wereldberoemde tempels, dichte jungle en een bruisend centrum.

Yogyakarta is met afstand de culturele hoofdstad van Java. De stad ademt de Javaanse cultuur met vriendelijke mensen, een bruisend centrum en wereldberoemde tempels. Yogyakarta is een echte studentenstad, waardoor er ontzettend veel leuke café’s en uitgaansgelegenheden als paddenstoelen uit de grond schieten. Vooral Indonesische Jazz is hier erg populair en wij weten precies waar en wanneer ze spelen.

Naast de stad zelf is de focus van deze tour natuurlijk de Borobudur tempel. Het grootste boeddhistische heiligdom ter wereld. Borobudur ligt midden in de dichte jungle op zo’n 40 kilometer afstand van Yogya. Een unieke ervaring (en eentje die wij zeker aanraden) is het bijwonen van de zonsopgang. De gouden gloed en de opkomende ochtendmist zorgen voor een adembenemend uitzicht over Borobudur en de vallei.

Verder raden wij aan om de Prambanan Tempel te bezoeken. Prambanan is de grootste Hindu tempel op het eiland Java. In onze ogen is deze tempel misschien nog wel indrukwekkender, dan Borobudur. Vooral vanwege de grootte, de hoeveelheid details en de ligging (met één van de mooiste plekken voor een zonsondergang in Yogya).

Yogyakarta heeft daarnaast de gezelligste straat van Java, namelijk: Malioboro Street. Deze straat vult zich ’s avonds met mensen en iedereen neemt plaats (vaak zittend op de straat naast de warungs) om te kunnen genieten van ieder stukje streetfood.

Kortom, Yogyakarta is een moetje! Boek bij BelandaTour een persoonlijke Nederlandse tour voor Yogyakarta en wij zorgen ervoor dat je kennis maakt met alle geheimen van deze prachtige stad.

Inclusief
 • Ophalen Vliegveld / Station / Hotel
 • Entreetickets
 • Lokale ervaring
 • Vervoer privéchauffeur
 • Complete maaltijd
 • Informatieve uitleg en historische verhalen
 • Duur: 10+ uur
 • Annuleer tot 48 uur van tevoren voor een volledige terugbetaling

Dagprogramma voor Yogyakarta

Locaties Tijd Informatie
Ophalen accommodatie 03:30 Zo vroeg!? Ja. We halen je erg vroeg op voor onze rit naar Borobudur om de zonsondergang te bekijken.
Borobudur Tempel 05:00 - 08:00 Een zonsopgang beleven terwijl je op de top van de Borobudur staat is niet in dit stukje te omschrijven. Het heeft iets magisch en maakt deze heilige plek alleen nog maar indrukwekkender.
Fort Vredeburg 09:30 - 11:00 Fort Vredeburg is bewaard gebleven uit onze koloniale tijd. Dit gebouw heeft een interessant museum over de Nederlandse oorlog met Indonesië.
Prambanan Tempel 12:00 - 14:30 De Prambanan Tempel is minder bekend dan Borobudur, maar in onze ogen een stuk indrukwekkender. De hoevelheid detail in deze heilige bouwwerken zijn ongekend.
Dagafsluiting 15:30 In de middag gaan we naar het culturele hart van Yogyakarta. Malioboro Street. Hier proef je het beste eten in de iconische warungs, bekijk je traditionele optredens en bezoek je ateliers van lokale kunstenaars.
Prijs: € 148 p.p. Inclusief vervoer & entreetickets Deze tour boeken

Boeking aanvragen

Wij nemen persoonlijk contact met je op om jouw tour te bevestigen.
book tour

Indrukwekkende Locaties voor Yogyakarta

Een keer wat anders dan de standaard Tripadviseur
...
Borobudur
...
Fort Vredeburg
...
Luwak Koffie
...
Malioboro Street
...
Natuurreservaten
...
Prambanan
...
Taman Sari
...
VOC Museum

Eerlijke Reviews

Persoonlijke ervaringen
"Hij heeft ons echt meegenomen in de Indonesische cultuur"

Team BelandaTour, wij zouden jullie graag willen bedanken voor de prachtige tour in Yogyakarta. Er werd voor ons een unieke tour uitgestippeld met als hoogtepunt Borobudur. Wij hadden het genoegen om met Luuk samen opstap te gaan en hij heeft ons echt meegenomen in de Indonesische cultuur.

Daarnaast is het een zeer vriendelijke jongen, spreekt de taal, is sociaal ingesteld en weet veel over Yogyakarta en kwam met allemaal leuke feitjes aanzetten. Wij hebben ook de keuze gemaakt om Vredenburg te bezoeken en Luuk weet ontzettend veel van de Nederlandse én Indonesische geschiedenis. Al met al een aanrader. Wie weet komen wij ooit nog eens terug en dan zoeken we je zeker nog eens op.

review tour yogyakarta Groetjes, Tom en Tamara uit Hilversum

"De klim was ontzettend indrukwekkend!"

Tijdens mijn zakelijk verblijf in Indonesië had ik het plan om Mount Guntur te beklimmen en hiervoor heb ik met BelandaTour contact opgenomen. Met Luuk had ik gelijk een klik en hij is een ervaren hiker die veel weet over de omgeving en het uitzoeken van de juiste route. Voor mij mocht het wat minder uitdagend, dus werd de route snel aangepast naar een light versie ;).

De klim was ontzettend indrukwekkend. Je begint tussen de rijstvelden, loopt omhoog langs watervallen en eindigt met een prachtig uitzicht over een groene vallei. Alles van het vervoer, overnachting en maaltijden was geregeld.

Dankzij deze toppers ben ik een mooie ervaring rijker! Kijk uit naar onze volgende klim.

review hike mount guntur Cheers, Peter uit Ede

Persoonlijke Tours

Vanaf het vliegveld tot aan de top van Borobudur
Voor buitenmensen ...
Tour: Bandung

Het Parijs van Java heeft ontzettend veel te bieden. Gelegen in een vulkanische vallei vol met theeplantages en warmwaterbronnen.

 • Tangkuban Parahu (Zwavel Vulkaan)
 • Domas Krater
 • Sukawana Theeplantages
Meer informatie Boek deze tour
Voor cultuursnuivers ...
Tour: Yogyakarta

Yogyakarta heeft het allemaal. Wereldberoemde tempels, dichte jungle en een bruisend centrum.

 • Borobudur Tempel
 • Prambanan Tempel
 • Fort Vredeburg
Meer informatie Boek deze tour
Voor geschiedenis liefhebbers ...
Tour: Jakarta

Jakarta is druk, maar in die drukte vind je enorm veel verborgen juwelen. Het VOC verleden kun je hier nog sterk zien en beleven.

 • Kota Tua (Batavia)
 • Oude Bataviasche Museum
 • Eiland Kuyper, Kerkhof en Onrust
Meer informatie Boek deze tour
Voor strandgangers en surfers ...
Tour: Pangandaran & Batu Karas

Heerlijke roadtrip naar het mooiste strand van Java en dichte jungle vol met wilde apen, stekelvarkens, slangen en varanen.

 • Batu Karas (Surf / Zwemstrand)
 • Jungletocht & Wild spotten
 • Green Canyon (Body Rafting)
Meer informatie Boek deze tour
tour malang
Tour: Malang

Binnenkort beschikbaar. Met een ruige Jeep excursie (door jungle, rivieren en gebergtes) en een uitdagende hike naar de top van de Bromo Vulkaan.

tour bali
Tour: Bali

Binnenkort beschikbaar. Verborgen tempels, bossen vol met apen en witte surfstranden. Wij nemen je mee naar de meest magische plekken op het Eiland der Goden.