Laatst geupdate op: 2 oktober 2020

Tour: Pangandaran & Batu Karas

Heerlijke roadtrip naar het mooiste strand van Java en dichte jungle vol met wilde apen, stekelvarkens, slangen en varanen.

Prijs: € 134 p.p. Inclusief vervoer & entreetickets Bekijk dagprogramma

Over deze Tour

Hoogtepunten
 • Batu Karas (Surf / Zwemstrand)
 • Jungletocht & Wild spotten
 • Green Canyon (Body Rafting)
Volledige beschrijving

Heerlijke roadtrip naar het mooiste strand van Java en dichte jungle vol met wilde apen, stekelvarkens, slangen en varanen.

Pangandaran (en Batu Karas) liggen beide in het zuiden van Java aan de Indische Ocean. Deze twee badplaatsen bieden een geweldige stop als je bijvoorbeeld tussen Bandung en Yogyakarta reist, óf als je een lange tijd in Bandung verblijft.

Pangandaran is een toeristisch stadje aan de kust. Hier kun je genieten van een enorm lang strand met sterke golven. Het is ideal om te zonnen, zwemmen, snorkelen en surfen. Na deze activiteiten is Pangandaran beroem om haar verse zeevruchten. De beste krab, kreeft, garnalen, oesters en vis eet je hier.

Een boot huren is hier niet zo moeilijk en zij varen ons graag naar een prachtig wit strand (Pantai Putih) waar je letterlijk aapjes kunt kijken en moet opletten voor de varanen. Geen zorgen, deze varanen zijn een stukje kleiner dan de Komodo varaan.

Vanuit het strand maken we een dichte jungle tocht maken. Tijdens deze tocht zullen we een hoop wilde dieren tegenkomen (de grijze en zwarte apen, varanen, slangen, schorpioenen, wilde stekelvarkens, herten, vleermuizen en nog veel meer). Daarnaast klimmen we door de grotten, zie je overblijfselen van oude tempels en bezoeken we een oud Japans tunnelstelsel.

Batu Karas

We rijden met scooters naar Batu Karas en komen onderweg langs het iconische Indonesische plaatje. Rijstvelden, bergen en grote rivieren. Alleen al voor deze roadtrip is Batu Karas de moeite waard.

Ben je niet zo ervaren met het besturen van een scooter (in Indonesië)? Geen enkel probleem. De route is enorm rustig en de wegen worden goed onderhouden. Het hebben van een rijbewijs is hier niet noodzakelijk en wij zorgen dat je de juiste begeleiding krijgt.

Batu Karas is een stuk kleiner en rustiger dan Pangandaran, maar enorm geliefd onder de surfers. Hier pak je de beste golven en het is de ideale plek om je eerste surfles te nemen.

Daarnaast weten wij een mooie route door de jungle, waarna we uitkomen bij een vaak verlaten strand (af en toe kom je hier wat lokale vissers tegen). Hier kun je in alle rust en privacy genieten van al het moois dat de natuur Batu Karas te bieden heeft.

Inclusief
 • Ophalen Vliegveld / Station / Hotel
 • Entreetickets
 • Lokale ervaring
 • Vervoer privéchauffeur
 • Complete maaltijd
 • Informatieve uitleg en historische verhalen
 • Duur: 10+ uur
 • Annuleer tot 48 uur van tevoren voor een volledige terugbetaling

Dagprogramma voor Pangandaran & Batu Karas

Locaties Tijd Informatie
Dag 1: Ophalen accommodatie 09:00 We halen je op bij je accommodatie en zullen per scooter richting Batu Karas rijden. Met een scooter rijden we langs de kust en zien we onderweg veel jungle en rijstvelden. De wegen zijn rustig en veilig.
Dag 1: Green Canyon (Body Rafting) 10:30 - 13:00 In de Green Canyon touren we door de canyon met een boot en leggen we een parkour tussen de rotsen af (Body Rafting).
Dag 1: Batu Karas 13:45 - 15:00 We droppen onze spullen bij de accommodatie en gaan we genieten van het strand. Er kan gesurft (ook voor de beginner) en gezwommen worden. Wij kennen een afgelegen strand waar bijna niemand komt. Deze plek vergt een korte tocht door de jungle, maar is het helemaal waard.
Dag 1: Kedai Rijstveld Restaurant 16:00 We gaan eten bij Kedai. Dit kleine familierestaurant bied een mooi uitzicht over de rijstvelden van Batu Karas met een ondergaande zon.
Dag 2: Tocht door Jungle Reservaat 10:30 - 13:00 We rijden naar Natuurreservaat Pangandaran voor een bijzondere jungletocht. Tijdens deze tocht komen we langs een hoop indrukwekkende plekken (oude grotten, witte stranden en tempels). Daarnaast zullen we ook veel wild van dichtbij zien. Apen, stekelvarkens, herten, varanen, schorpioenen, slangen en nog veel meer.
Dag 2: Afsluiting 13:30 Afsluiten doen we bij het beste visrestaurant van Pangandaran met een lekker drankje. We kunnen daarna nog van het strand genieten en in de avond is er de mogelijkheid om te poolen of om de karaoke bar in te duiken.
Prijs: € 134 p.p. Inclusief vervoer & entreetickets Deze tour boeken

Boeking aanvragen

Wij nemen persoonlijk contact met je op om jouw tour te bevestigen.
book tour

Indrukwekkende Locaties voor Pangandaran & Batu Karas

Een keer wat anders dan de standaard Tripadviseur
...
Batu Karas
...
Green Canyon
...
Natuurreservaten
...
Pangandaran

Eerlijke Reviews

Persoonlijke ervaringen
"Hij heeft ons echt meegenomen in de Indonesische cultuur"

Team BelandaTour, wij zouden jullie graag willen bedanken voor de prachtige tour in Yogyakarta. Er werd voor ons een unieke tour uitgestippeld met als hoogtepunt Borobudur. Wij hadden het genoegen om met Luuk samen opstap te gaan en hij heeft ons echt meegenomen in de Indonesische cultuur.

Daarnaast is het een zeer vriendelijke jongen, spreekt de taal, is sociaal ingesteld en weet veel over Yogyakarta en kwam met allemaal leuke feitjes aanzetten. Wij hebben ook de keuze gemaakt om Vredenburg te bezoeken en Luuk weet ontzettend veel van de Nederlandse én Indonesische geschiedenis. Al met al een aanrader. Wie weet komen wij ooit nog eens terug en dan zoeken we je zeker nog eens op.

review tour yogyakarta Groetjes, Tom en Tamara uit Hilversum

"De klim was ontzettend indrukwekkend!"

Tijdens mijn zakelijk verblijf in Indonesië had ik het plan om Mount Guntur te beklimmen en hiervoor heb ik met BelandaTour contact opgenomen. Met Luuk had ik gelijk een klik en hij is een ervaren hiker die veel weet over de omgeving en het uitzoeken van de juiste route. Voor mij mocht het wat minder uitdagend, dus werd de route snel aangepast naar een light versie ;).

De klim was ontzettend indrukwekkend. Je begint tussen de rijstvelden, loopt omhoog langs watervallen en eindigt met een prachtig uitzicht over een groene vallei. Alles van het vervoer, overnachting en maaltijden was geregeld.

Dankzij deze toppers ben ik een mooie ervaring rijker! Kijk uit naar onze volgende klim.

review hike mount guntur Cheers, Peter uit Ede

Persoonlijke Tours

Vanaf het vliegveld tot aan de top van Borobudur
Voor geschiedenis liefhebbers ...
Tour: Jakarta

Jakarta is druk, maar in die drukte vind je enorm veel verborgen juwelen. Het VOC verleden kun je hier nog sterk zien en beleven.

 • Kota Tua (Batavia)
 • Oude Bataviasche Museum
 • Eiland Kuyper, Kerkhof en Onrust
Meer informatie Boek deze tour
Voor strandgangers en surfers ...
Tour: Pangandaran & Batu Karas

Heerlijke roadtrip naar het mooiste strand van Java en dichte jungle vol met wilde apen, stekelvarkens, slangen en varanen.

 • Batu Karas (Surf / Zwemstrand)
 • Jungletocht & Wild spotten
 • Green Canyon (Body Rafting)
Meer informatie Boek deze tour
Voor buitenmensen ...
Tour: Bandung

Het Parijs van Java heeft ontzettend veel te bieden. Gelegen in een vulkanische vallei vol met theeplantages en warmwaterbronnen.

 • Tangkuban Parahu (Zwavel Vulkaan)
 • Domas Krater
 • Sukawana Theeplantages
Meer informatie Boek deze tour
Voor cultuursnuivers ...
Tour: Yogyakarta

Yogyakarta heeft het allemaal. Wereldberoemde tempels, dichte jungle en een bruisend centrum.

 • Borobudur Tempel
 • Prambanan Tempel
 • Fort Vredeburg
Meer informatie Boek deze tour
tour malang
Tour: Malang

Binnenkort beschikbaar. Met een ruige Jeep excursie (door jungle, rivieren en gebergtes) en een uitdagende hike naar de top van de Bromo Vulkaan.

tour bali
Tour: Bali

Binnenkort beschikbaar. Verborgen tempels, bossen vol met apen en witte surfstranden. Wij nemen je mee naar de meest magische plekken op het Eiland der Goden.