Laatst geupdate op: 17 september 2020

Tour: Jakarta

Jakarta is druk, maar in die drukte vind je enorm veel verborgen juwelen. Het VOC verleden kun je hier nog sterk zien en beleven.

Prijs: € 119 p.p. Inclusief vervoer & entreetickets Bekijk dagprogramma

Over deze Tour

Hoogtepunten
 • Kota Tua (Batavia)
 • Oude Bataviasche Museum
 • Eiland Kuyper, Kerkhof en Onrust
Volledige beschrijving

Jakarta is druk, maar in die drukte vind je enorm veel verborgen juwelen. Het VOC verleden kun je hier nog sterk zien en beleven.

Laten we maar meteen eerlijk zijn… Jakarta is heet, druk en vervuild. Toch is Jakarta iets wat je een keer beleefd moet hebben. Als je een reis door Java maakt is Jakarta Soekarno-Hatta Airport vaak je aankomstbestemming. Het is zonde om hier geen gebruik van te maken en Jakarta over te slaan.

De hoofdstad van Indonesië biedt namelijk enorm veel bezienswaardigheden voor geschiedenisliefhebbers. De locaties die wij aanraden zijn Batavia Stad (Kota Tua) en Eiland Kuyper, Kerkhof en Onrust. Het is heerlijk om de drukke stad een beetje te ontglippen en door de oude koloniale stad te wandelen. Hier vind je het nationaal historisch museum (in het oude VOC Hoofdkantoor) en tientallen gezellige koffietentjes, die allemaal gebouwd zijn in een oud historisch pand.

Eiland Kuyper, Kerkhof en Onrust zijn de eilanden waar nog veel Nederlandse geschiedenis te vinden is. Deze eilanden bevatten oude Nederlandse forten en maken onze koloniale geschiedenis extra voelbaar. Naast de historische lading krijg je ook de tijd om van het strand te genieten. Deze eilanden zijn tropisch en staan in groot contrast met het drukke Jakarta.

Verder kunnen we de dag (na alle indrukken) afsluiten in de Skye Bar. Een biertje of wijntje drinken op de 56e verdieping in het centrum van Jakarta… Aan dit indrukwekkende uitzicht kan New York nog een puntje zuigen.

Inclusief
 • Ophalen Vliegveld / Station / Hotel
 • Entreetickets
 • Lokale ervaring
 • Vervoer privéchauffeur
 • Complete maaltijd
 • Informatieve uitleg en historische verhalen
 • Duur: 10+ uur
 • Annuleer tot 48 uur van tevoren voor een volledige terugbetaling

Dagprogramma voor Jakarta

Locaties Tijd Informatie
Ophalen accommodatie 09:00 Wij pikken je op bij het hotel. Het is voor ons geen enkel probleem om je op te halen bij Jakarta Airport. We begrijpen dat je moet bijkomen van de lange vlucht, dus rijden we naar het centrum voor een drankje / maaltijd en brengen we je daarna naar je hotel. De tour doen we dan de volgende dag.
Eiland Kuyper, Kerkhof en Onrust 09:30 - 14:00 Deze eilanden waren in Nederlands bezit tijdens de koloniale tijd. We varen met een speedboat richting deze eilanden om de oude forten en monumenten te bekijken. Naast de geschiedenis kunnen we hier ook genieten van het strand en is er de mogelijkheid om te zwemmen / snorkelen tussen de tropische vissen en het koraal. Deze eilanden bieden een fijne ontsnapping aan de drukte van Jakarta.
Kota Tua (Batavia) 15:00 - 17:00 Batavia Stad, ook wel bekend als Kota Tua. De hoofdstad van het voormalig Nederlands-Indië. Hier zullen we je alles vertellen over een zwarte bladzijde uit onze geschiedenis. Maar we laten je ook de bijzondere kant zien. Het wandelen door Kota Tua voelt namelijk alsof je in een tropische wijk van Amsterdam loopt.
Oude Bataviasche Museum 17:00 - 18:00 Het Jakarta Historisch Museum diende vroeger als stadhuis en staat nu vol met historische objecten (23,500 stuks) die je kunt bewonderen.
Dagafsluiting 18:30 Aan het einde van de dag sluiten we af in de Skye Bar. Dit restaurant (gelegen op de 56e verdieping) is de ideale plek om het nog eens te hebben over alle indrukken van deze dag. Vanaf een gigantische hoogte kijk je uit over de bizarre stad, Jakarta. New York is er niets bij.
Prijs: € 119 p.p. Inclusief vervoer & entreetickets Deze tour boeken

Boeking aanvragen

Wij nemen persoonlijk contact met je op om jouw tour te bevestigen.
book tour

Indrukwekkende Locaties voor Jakarta

Een keer wat anders dan de standaard Tripadviseur
...
Erevelden
...
Kota Tua
...
Luwak Koffie
...
Pulau Seribu
...
VOC Museum

Eerlijke Reviews

Persoonlijke ervaringen
"Hij heeft ons echt meegenomen in de Indonesische cultuur"

Team BelandaTour, wij zouden jullie graag willen bedanken voor de prachtige tour in Yogyakarta. Er werd voor ons een unieke tour uitgestippeld met als hoogtepunt Borobudur. Wij hadden het genoegen om met Luuk samen opstap te gaan en hij heeft ons echt meegenomen in de Indonesische cultuur.

Daarnaast is het een zeer vriendelijke jongen, spreekt de taal, is sociaal ingesteld en weet veel over Yogyakarta en kwam met allemaal leuke feitjes aanzetten. Wij hebben ook de keuze gemaakt om Vredenburg te bezoeken en Luuk weet ontzettend veel van de Nederlandse én Indonesische geschiedenis. Al met al een aanrader. Wie weet komen wij ooit nog eens terug en dan zoeken we je zeker nog eens op.

review tour yogyakarta Groetjes, Tom en Tamara uit Hilversum

"De klim was ontzettend indrukwekkend!"

Tijdens mijn zakelijk verblijf in Indonesië had ik het plan om Mount Guntur te beklimmen en hiervoor heb ik met BelandaTour contact opgenomen. Met Luuk had ik gelijk een klik en hij is een ervaren hiker die veel weet over de omgeving en het uitzoeken van de juiste route. Voor mij mocht het wat minder uitdagend, dus werd de route snel aangepast naar een light versie ;).

De klim was ontzettend indrukwekkend. Je begint tussen de rijstvelden, loopt omhoog langs watervallen en eindigt met een prachtig uitzicht over een groene vallei. Alles van het vervoer, overnachting en maaltijden was geregeld.

Dankzij deze toppers ben ik een mooie ervaring rijker! Kijk uit naar onze volgende klim.

review hike mount guntur Cheers, Peter uit Ede

Persoonlijke Tours

Vanaf het vliegveld tot aan de top van Borobudur
Voor geschiedenis liefhebbers ...
Tour: Jakarta

Jakarta is druk, maar in die drukte vind je enorm veel verborgen juwelen. Het VOC verleden kun je hier nog sterk zien en beleven.

 • Kota Tua (Batavia)
 • Oude Bataviasche Museum
 • Eiland Kuyper, Kerkhof en Onrust
Meer informatie Boek deze tour
Voor cultuursnuivers ...
Tour: Yogyakarta

Yogyakarta heeft het allemaal. Wereldberoemde tempels, dichte jungle en een bruisend centrum.

 • Borobudur Tempel
 • Prambanan Tempel
 • Fort Vredeburg
Meer informatie Boek deze tour
Voor buitenmensen ...
Tour: Bandung

Het Parijs van Java heeft ontzettend veel te bieden. Gelegen in een vulkanische vallei vol met theeplantages en warmwaterbronnen.

 • Tangkuban Parahu (Zwavel Vulkaan)
 • Domas Krater
 • Sukawana Theeplantages
Meer informatie Boek deze tour
Voor strandgangers en surfers ...
Tour: Pangandaran & Batu Karas

Heerlijke roadtrip naar het mooiste strand van Java en dichte jungle vol met wilde apen, stekelvarkens, slangen en varanen.

 • Batu Karas (Surf / Zwemstrand)
 • Jungletocht & Wild spotten
 • Green Canyon (Body Rafting)
Meer informatie Boek deze tour
tour malang
Tour: Malang

Binnenkort beschikbaar. Met een ruige Jeep excursie (door jungle, rivieren en gebergtes) en een uitdagende hike naar de top van de Bromo Vulkaan.

tour bali
Tour: Bali

Binnenkort beschikbaar. Verborgen tempels, bossen vol met apen en witte surfstranden. Wij nemen je mee naar de meest magische plekken op het Eiland der Goden.