Laatst geupdate op: 17 september 2020

Tour: Bandung

Het Parijs van Java heeft ontzettend veel te bieden. Gelegen in een vulkanische vallei vol met theeplantages en warmwaterbronnen.

Prijs: € 124 p.p. Inclusief vervoer & entreetickets Bekijk dagprogramma

Over deze Tour

Hoogtepunten
 • Tangkuban Parahu (Zwavel Vulkaan)
 • Domas Krater
 • Sukawana Theeplantages
Volledige beschrijving

Het Parijs van Java heeft ontzettend veel te bieden. Gelegen in een vulkanische vallei vol met theeplantages en warmwaterbronnen.

Bandung, ook wel bekend als het “Parijs van Java” en de “Bloemenstad”. Het heeft deze namen te danken aan de hoevelheid boutiques en groene fauna in de stad. Het centrum kent een aantal gezellige straatjes en koloniale wijken met indrukwekkende architectuur. Wij zullen zeker tijd vrijmaken om Braga Street te verkennen. Hier kun je heerlijk genieten van een koud Bintang pilsje met wat Indonesische bitterballen (als je een klein beetje heimwee hebt) en kijken naar de kunst van lokale kunstenaars.

Gelukkig voor ons ligt Bandung in een vulkanische vallei, hierdoor groeit alles hier als kool en is de omgeving erg beroemd om zijn koffie en theeplantages. Rijstvelden zul je genoeg tegenkomen, maar de gigantische theeplantages van Sukawana zijn absoluut de moeite waard. Je kunt hier eindeloos door de velden wandelen, prachtige foto’s maken en het hele proces van zaadje tot thee proeven waarnemen. Het thee proeven doen we trouwens in de lokale warung van Ibu Onah met uitzicht over de velden.

Tangkuban Parahu is de grote (actieve) zwavel vulkaan die uitkijkt over de stad Bandung. Wij nemen je mee naar de top van deze vulkaan, zodat je recht in de krater kunt kijken (die constant borrelt en gas uitstoot). Na de krater maken we een afdaling door de jungle en komen we langs een natuurlijke bron van thermale zwavelbaden. Hier kun je genieten van het maanlandschap, rusten met je voeten in het warme water, een modderbad nemen óf zelfs een eitje bereiden in het kokende water.

Verder is er voor persoonlijk betrokkene of geinteresseerde in onze vaderlandse geschiedenis een Erebegraafplaats aangelegd die tot de dag van vandaag nog bijgehouden wordt door onze Nederlandse overheid. Wij nemen je graag mee naar deze plek om even stil te staan bij alle gesneuvelde. Ook kun je zoeken in het register naar omgekomen familieleden, het graf bezoeken en een boodschap / bloemetje achterlaten.

Inclusief
 • Ophalen Vliegveld / Station / Hotel
 • Entreetickets
 • Lokale ervaring
 • Vervoer privéchauffeur
 • Complete maaltijd
 • Informatieve uitleg en historische verhalen
 • Duur: 10+ uur
 • Annuleer tot 48 uur van tevoren voor een volledige terugbetaling

Dagprogramma voor Bandung

Locaties Tijd Informatie
Ophalen accommodatie 09:00
Tangkuban Parahu (Zwavel Vulkaan) 10:30 - 13:00 We rijden met een auto naar de top van deze actieve zwavel vulkaan. Hier kunnen we rond de krater lopen en heb je een geweldig uitzicht over de omgeving.
Domas Krater 13:00 - 15:00 Na het bezichtigen van de vulkaan zelf maken we een afdaling door de jungle en komen we uit bij de Domas Krater. Deze krater klimmen we in en hier kunnen we genieten van de natuurlijke zwavelbaden. In sommige kun je rustig baden, maar in andere kunnen we een eitje koken voor de lunch.
Sukawana Theeplantages 15:30 - 17:00 Bandung is beroemd om haar thee en van Nederland afkomstige plantages. We maken een wandeling door de velden en stoppen bij Ibu Onah om te proeven.
Dagafsluiting 18:00 Na een wandeling door de theevelden sluiten we de dag af. Dit kunnen we doen door te ontspannen in de thermaalbaden, eten op de bekende Floating Market of een drankje doen in het centrum.
Prijs: € 124 p.p. Inclusief vervoer & entreetickets Deze tour boeken

Boeking aanvragen

Wij nemen persoonlijk contact met je op om jouw tour te bevestigen.
book tour

Indrukwekkende Locaties voor Bandung

Een keer wat anders dan de standaard Tripadviseur
...
Cibadak
...
Domas Krater
...
Erevelden
...
Floating Market
...
Gedung Saté
...
Kawah Putih
...
Luwak Koffie
...
Mount Guntur
...
Natuurreservaten
...
Orchid Forest Cikole
...
Tangkuban Perahu
...
Theeplantages

Eerlijke Reviews

Persoonlijke ervaringen
"Hij heeft ons echt meegenomen in de Indonesische cultuur"

Team BelandaTour, wij zouden jullie graag willen bedanken voor de prachtige tour in Yogyakarta. Er werd voor ons een unieke tour uitgestippeld met als hoogtepunt Borobudur. Wij hadden het genoegen om met Luuk samen opstap te gaan en hij heeft ons echt meegenomen in de Indonesische cultuur.

Daarnaast is het een zeer vriendelijke jongen, spreekt de taal, is sociaal ingesteld en weet veel over Yogyakarta en kwam met allemaal leuke feitjes aanzetten. Wij hebben ook de keuze gemaakt om Vredenburg te bezoeken en Luuk weet ontzettend veel van de Nederlandse én Indonesische geschiedenis. Al met al een aanrader. Wie weet komen wij ooit nog eens terug en dan zoeken we je zeker nog eens op.

review tour yogyakarta Groetjes, Tom en Tamara uit Hilversum

"De klim was ontzettend indrukwekkend!"

Tijdens mijn zakelijk verblijf in Indonesië had ik het plan om Mount Guntur te beklimmen en hiervoor heb ik met BelandaTour contact opgenomen. Met Luuk had ik gelijk een klik en hij is een ervaren hiker die veel weet over de omgeving en het uitzoeken van de juiste route. Voor mij mocht het wat minder uitdagend, dus werd de route snel aangepast naar een light versie ;).

De klim was ontzettend indrukwekkend. Je begint tussen de rijstvelden, loopt omhoog langs watervallen en eindigt met een prachtig uitzicht over een groene vallei. Alles van het vervoer, overnachting en maaltijden was geregeld.

Dankzij deze toppers ben ik een mooie ervaring rijker! Kijk uit naar onze volgende klim.

review hike mount guntur Cheers, Peter uit Ede

Persoonlijke Tours

Vanaf het vliegveld tot aan de top van Borobudur
Voor cultuursnuivers ...
Tour: Yogyakarta

Yogyakarta heeft het allemaal. Wereldberoemde tempels, dichte jungle en een bruisend centrum.

 • Borobudur Tempel
 • Prambanan Tempel
 • Fort Vredeburg
Meer informatie Boek deze tour
Voor geschiedenis liefhebbers ...
Tour: Jakarta

Jakarta is druk, maar in die drukte vind je enorm veel verborgen juwelen. Het VOC verleden kun je hier nog sterk zien en beleven.

 • Kota Tua (Batavia)
 • Oude Bataviasche Museum
 • Eiland Kuyper, Kerkhof en Onrust
Meer informatie Boek deze tour
Voor buitenmensen ...
Tour: Bandung

Het Parijs van Java heeft ontzettend veel te bieden. Gelegen in een vulkanische vallei vol met theeplantages en warmwaterbronnen.

 • Tangkuban Parahu (Zwavel Vulkaan)
 • Domas Krater
 • Sukawana Theeplantages
Meer informatie Boek deze tour
Voor strandgangers en surfers ...
Tour: Pangandaran & Batu Karas

Heerlijke roadtrip naar het mooiste strand van Java en dichte jungle vol met wilde apen, stekelvarkens, slangen en varanen.

 • Batu Karas (Surf / Zwemstrand)
 • Jungletocht & Wild spotten
 • Green Canyon (Body Rafting)
Meer informatie Boek deze tour
tour malang
Tour: Malang

Binnenkort beschikbaar. Met een ruige Jeep excursie (door jungle, rivieren en gebergtes) en een uitdagende hike naar de top van de Bromo Vulkaan.

tour bali
Tour: Bali

Binnenkort beschikbaar. Verborgen tempels, bossen vol met apen en witte surfstranden. Wij nemen je mee naar de meest magische plekken op het Eiland der Goden.