Laatst geupdate op: 8 oktober 2020

Over Belandatour

BelandaTour is onstaan uit onze liefde voor Indonesië. In september 2019 reisde Luuk af naar Indonesië voor een tocht door het eiland Java met als eindbestemming Bali. Van Jakarta naar Bandung, van Bandung naar Yogyakarta, van Yogyakarta naar Banyuwangi van Banyuwangi naar Bali en van Bali naar Pulau Seribu. Tijdens deze reis is hij compleet weggeslagen door alle indrukken.

De bizarre drukte en historische achterblijfselen in Jakarta, de groene vulkanische valleien en plantages van Bandung, het heerlijke eten en de magische tempels van Yogyakarta en de witte stranden en rode zonsondergangen van Bali. Dit alles is hem meer dan bijgebleven tijdens zijn vlucht terug naar Nederland. Direct aangekomen in Nederland maakte hij plannen om in januari 2020 gelijk terug te vliegen naar Indonesië en deze ervaringen met jullie te delen.

De tours en activiteiten zijn een verzameling van al het moois wat Java en Bali te bieden hebben. BelandaTour onderscheidt zich van andere tourbedrijven, door onze tours en activiteiten persoonlijk en aanpasbaar te maken. Wij geven je een lijst van locaties die je in onze ogen een keer gezien moet hebben, maar je bent zelf natuurlijk vrij om dit aan te passen.

Luuk van BelandaTour staat aan het roer. Zijn persoonlijke interesse ligt bij de geschiedenis, cultuur en natuur van Indonesië. Er zijn weinig mensen die met zo veel enthousiasme kunnen vertellen over oude forten, bijzondere dieren, actieve vulkanen en bloeiende plantages. Door zijn open houding en beheersing van de taal komt hij op plekken, waar je als ‘gewone’ toerist nooit aan zou denken.

Indonesië kan een kleine cultuurshock opleveren bij aankomst (helemaal in Jakarta). Het is daarom fijn dat Luuk je staat op te wachten en je rustig uitlegt hoe het allemaal werkt.

Heb je interesse in één van onze activiteiten of heb je vragen over het reizen naar Indonesië? Neem gerust contact met ons op, dan helpen we je met veel plezier.

Reisblog

Vol inspiratie en tips
...
Geschreven op 20 oktober 2020 door Luuk
De beste reistijd voor Indonesië

Wat is nou de beste tijd om af te reizen naar Indonesië? Klein geheimpje... Er is geen slechte tijd, maar je moet wel een aantal dingen weten.

Lees reisblog
...
Geschreven op 5 oktober 2020 door Luuk
Nyai Roro Kidul, Godin van de Zee en haar legende

Een beeldschone goding die jaagt op jonge mannen en een hekel heeft aan groene kleding. Lees hier de legende en wees gewaarschuwd.

Lees reisblog
...
Geschreven op 27 september 2020 door Luuk
Roadtrip van Pangandaran naar Batu Karas

Palmbomen, gezellige strandtentjes met verse kokosnoten en prachtige stranden. Lees hier alles over onze Roadtrip.

Lees reisblog

Laatste Video's

Korte impressies van onze avonturen
Over Belandatour

Salam dari,
Luuk van BelandaTour